کباب کوبیده
کدوم ایرانیه که اسم کباب کوبیده رو بشنوه و گشنه اش نشه؟ وای من الان که داشتم این عکسهارو میدیم دلم ضعف رفت برای یک کباب خوشمزه. و یک روز قشنگ که برامون خاطره میشه. همیشه کباب پزی پر از خاطرات شیرین بوده. کباب کوبیده بسیار بسیار راحته. شاید سخت ترین چیزی که مطرح باشه که از درست کردنش سرباز بزنید این باشه که بترسید از سیخ بریزه!
خوب من اینجا خیالتون رو راحت میکنم !!!!
نمیریزیه! اگه ریخت با من! اون موقع دوباره امتحان کنید حتما این بار دیگه نمیریزیه!
مواد لازم :
یک کیلو گوشت چرخکرده
سه عدد پیاز متوسط ریز رنده شده ی آب گرفته
نمک و فلفل به میزان لازم
جعفری در صورت تمایل کمی
زعفران دم کرده کمی
معمولا برای کباب کوبیده از گوشت گوسفندی استفاه میشه. و از ناحیه ی چرب گوشت مثل قلوگاه. ولی من همیشه از این گوشتهای چرخشده مخلوط بسته بندی استفاده میکنم(عرشیا یا نسیم یا ....) هم خوب چرخ شده و هم خیلی چربه. (البته نه به اندازه قلوه گاه! قلوه گاه خیلی دیگه چربه و بهتره با کمی گوشت گوساله ای مخلوط بشه)
اگه از گوشت بسته بندی استفاده کنید که نیازی به چرخ نداره اما اگه خودتون گوشت رو میگیرید و چرخ میکنید حتما 3 بار چرخ کنید.
روش من برای کوبیده درست کردن: گوشت رو پلاستیک میزنیم و میزاریم یک شب تو فریزیر تا یخ بزنه. بعد روزی که خواستید کباب درست کنید از 5 ساعت قبل گوشت رو به یخچال انتقال بدید تا یخش کامل!!! کامل!! آب بشه.
بعد پیاز آب گرفته رو به همراه نمک و فلفل بهش اضافه میکنیم و اونو ورز میدیم تا چسبنده بشه. و بعد اونو برای یک ساعت توی یخچال میزاریم.(آب پیاز رو دور نریزید)
برای سیخ زدن کباب کوبیده از سیخ پهن استفاده میکنیم. یک مشت 120 گرمی از مخلوطمون برمیداریم و توی دستمون میگیریم و دور تا دور سیخ رو پوشش میدیم. اگه نیاز بود دستمون رو با آب پیاز خیس میکنیم. بهتره اول قبل از سیخ شدن دستتون رو کمی با آب پیاز سرد خیس کنید و بعد شروع به سیخ زدن بکنید. تنها نکته موقع سیخ زدن اینه که انتها و ابتدای کباب رو کامل به سیخ بچسبونید.
در نهایت با فشار انگشتتون روی کباب رو شیار بندازید.حواسمون هست گوشت از دو طرف به یک اندازه به سیخ چسبیده باشه.
روی کباب ها رو با قلمو زعفران دم کرده میمالیم. و میریم زغال رو آماده کنیم برای کباب درست کردن.
کباب هارو روی ذغال کباب میکنیم.
این نکته رو هم از همسر من داشته باشید! اول که کباب رو روی آتیش میزارید نیاز به باد زدن داره و همینطور باید سریع و البته با دقت فراوون کباب هارو این رو و اون رو کرد تا دو طرف کباب ها به یک اندازه بپزه تا کباب نریزه!
در نهایت کباب خوران خوش بگذره!
کباب ایرانی... در کنار گوجه و فلفل کبابی و ریحون دوغ.........
چی میشه!وای ماست و سماق یادم رفت..........
یک نکته ام بگم حیف ام اومد نگم. برای دو آتیشه کردنه کباب اواخر پخت کباب هارو از روی آتیش بردارید و لای نون یک فشار کوچیک شون بدید تا چربی اون روی ذغال نریزه و هدر نره و دوباره روی آتیش بزارید تا برشته تر بشه.
در انتها بعد از پخت حتما مخلوط کره آب شده و زعفران روی کباب ها ریخته بشه.
دیدگاهها
برای گرفتن آب پیاز راه حل ساده ای ندارین؟
من توی کیسه پارچه ای می ریزم ولی زیاد راحت نیست و باید موقع فشردن پیاز مواظب باشم که کیسه پاره نشه و...
---------------------
سلام. من خودم برای گرفتن آب پیاز اون رو با دست فشار میدم. نیاز نداره خیلی هم حساس باشید. مگر در مواردی که در حجم خیلی زیاد درست میکنید که همون پارچه بهترین گزینه است.
میخواستم بپرسم برای کباب کوبیده نسبت گوشت گوسفند_قلوه گاه_ و گوساله چقدر باید باشه؟
و از کدوم قسمت گوشت گوساله باید استفاده کرد؟
و میشه از گوشت سینه ی بوقلمون به جای گوشت گوساله استفاده کرد؟چون شنیدم چسبندگی خوبی رو ایجاد میکنه...
ممنون
-----------------------
سلام. بسته به چربی گوشت گوسفندی داره. در کل باید یک سوممواد گوشتی چرب باشه تا خشک نشه. بله کوبیده بوقلمون زیاد درست میکنن ولی ترکیب این گوشت با گوسفندی رو خیلی تاکید نمیکنم.
راستی باید بهتون تبریک بگم بابت سایتتون خیلی خوب و پر محنواس عالییییییییییییییییه
----------------------
سلام. خوش اومدید در فهرست موضوعی هست. یک سری آرشیوم کم کم انتقال میدم اینجا.